Dag 13

Söndag 11 juni. Bamberg  – Allersberg, 110 km

Allersberg ligger för långt norr ut enligt mig. Hade önskat komma lite mer söderut, närmare alperna och närmare den där gränsen. Gränsen till Italien. Tittar ut mot kyrktornet och hör dånet från Autobahn. Ligger inte bara för långt norrut, för nära huvudleden dessutom. Här är aldrig tyst. Inte på baren därnere heller.

Jag cyklade nästan hela vägen ner hit ut med Main-Donau-Kanal. Trots att det kändes som plattland förstod jag att det hela tiden gick lite uppför. Det kändes i benen också. Slussarna som de stora pråmarna gick igenom var duktigt höga. Några pråmar var fulla av cement och Byggmaxgrejor andra av turister. Tyckte nog att de flesta var tomma.

  

 

När jag letade runt i byn efter en restaurang träffade jag på en kraftig italienska, från Kalabrien, gift sedan länge med sin Bayerske Herbert. Hon blandade sin brutna tyska med sin dialektitalienska, viftade förtjust med sina stora armar när hon förstod att jag också kunde lite av hennes språk. Hon försökte förklara var jag kunde få en bit hyfsad syd-europerisk mat men jag blev aldrig klokare. Hamnade till slut på min egen pension och fick, hoppas jag, min sista schnitzel för denna resa.

By |2017-06-11T19:29:04+00:00juni 11th, 2017|Bang ute och cyklar|Kommentarer inaktiverade för Dag 13