Dag 6

Söndag 4 juni. Rødby – Neutechau (Lübeck), 109 km

Tyckte jag såg van Veeteren när jag öppnade dörren till motellet. Här i Nesserland finns ingen början och inget slut på duggregnet och dimman. Trots att jag ännu inte lämnat Danmark. Men färjan är inte långt borta så jag klär mig för väderleken och styr mot havet.

Fäller ihop paraplyet (!) och trampar upp för rampen till Rødby-Puttgardenfärjan i baksuget av en Estländsk långtradare fylld med saker som behövs söderut. Tar snabbt en plats i frukostbuffén (hotellet hade ju ingen mat) och med sjöutsikt fyller jag mig själv och min lunchlåda med näring och mitt cykelbatteri med el. Mina sista Danska kronor räckte precis till en pava Jägermeister i taxfreeshopen. Kommer nog att behövas längre fram.

Tyskland. Man kan nästan ta på den, doften – grisdoften, som tynger luften här i Kreis Osthofstein. I var och varannan lada föds det upp suggor och galtar som gör ännu fler suggor och galtar. Och det känns. Borta är korna, ängarna och Smålands småbruksland. Här gäller bacon.

Ibland får man syn på saker man nog aldrig trodde man skulle få se. I dag såg jag en sådan sak. I en by halvvägs ner till Lübeck såg jag en storrökande, gammal kvinna utan underben, i en rullstol, bli dragen framåt av en knähund. Jag är för långsam med min kamera tyvärr, men det är en bild som kommer att etsa sig fast.

Denna dag, den 6, hamnade jag på det enda dugliga sovstället i Neutechau. Ingen wifi, ingen toa på rummet men dusch och frukost för 30€. Och en fantastisk inredningsfärgsättning.

By |2017-06-04T17:27:05+00:00juni 4th, 2017|Bang ute och cyklar, Okategoriserade|Kommentarer inaktiverade för Dag 6