Dag 9

Onsdag 7 juni Braunschweig – Wernigerode,  76 km

Över 1000 km på vägarna nu. Men vem räknar… (jag)

Äntligen inne i gamla DDR igen. Borta är det finslipade och tillrättalagda, här gäller det att överleva. Skojar bara. Det är inte så stor skillnad längre. Kanske är det lite ”bonigare”, lite lantligare. Och faktiskt ser man mycket fler obebodda hus utmed vägarna. Lite som att tiden stått still sedan muren föll. Men många byar är otroligt fina och pittoreska. Medeltida hus överallt. Trodde Die Engländer hade bombat bort alltihop. Men de kanske satsade allt på storstäderna. Ser en och annan gammal Trabant stå och blänka. De tas om hand som klenoder, men låter och luktar lika illa som förr.

 

Det blåser på toppen. Hela dagen i duktig motvind. Sydväst 10-14.

Har tappat en del på vägen. Inte bara vikt. Hjälmen for av i Helsingør, En bilist körde ikapp och påminde mig. Jackan flög av lite senare. Den fick jag jaga rätt länge för att få tag i. Tappade ett av mina skoregnskydd (ja det finns sånt) Och i går körde jag ifrån mitt lås. Det sitter mycket säkert fast i Best Westens gallergrind. Det kan de ha.

Har nu kommit fram till lite mer bergiga trakter. Här skils agnarna från vetet. Och i morgon vet jag vem jag är.

By |2017-06-07T18:43:51+00:00juni 7th, 2017|Bang ute och cyklar|Kommentarer inaktiverade för Dag 9