Dag fem – Studiobang

Dag fem

Lördag 3 juni. København – Rødby, 148 km

Man måste vakna varje morgon.  Lite enformigt. Packar ihop och ger mig av vid 9. Vet att jag inte vill bli för länge i det här landet. Farfars land, men ändå.

Gps:en är lite kinkig med vägvalet men jag försöker så gott jag hinner att följa med. Innovativ utfart skulle man kunna säga. Men på något sätt hittar vi ut. Galne Gunnar och jag.

Det platta landskapet ändrar sig sakta medans vi färdas söderut. Backarna är få men långa och ibland sega. Krogarna ligger tätare här än i Småland och Skåne men jag passerar alla utan att tveka. Tar min lunch i en busskur istället. Solen kommer och går som vanligt och bara en gång får jag en regnskur. Ganska blåsigt i början. Halvvind skulle man kunna säga. Kryss ibland men behöver aldrig reva. Vid Storströmmen vid Vordingborg skulle jag kunnat hissa spinnen.

Motell E4. Hon vinkar just av begravningsföljet som kör i karavan bort österut. En gammal Jaguar i täten. Hotelägarinnan beklagar att de byggt den nya vägen så långt ifrån där den gamla gick. Nu står hon där med ett Motell mitt i åkern. Tur att det finns de som cyklar och tar sig fram på den gamla vägen. När jag tar upp ämnet rusar hon i väg och hämtar ett gulnat flygfotografi från motellets glansdagar. 1964 tror jag att hon försöker säga. Hon kan tyvärr inte ordna med middag säger hon sen. Ska iväg till begravningsgästerna och rodda käk där. Kan fixa några smörrebröd och öl om jag vill. Tackar för det.

By |2017-06-03T19:08:47+00:00juni 3rd, 2017|Bang ute och cyklar|Kommentarer inaktiverade för Dag fem