Dag fyra

Fredag 2 juni. Helsingborg – København, 51 km

Sol! I persiennens glipor sipprar strålar in och jag gör mig redo för frukost. Mager minst sagt men man får vad man betalar för. City Hotell visar upp sig från sin lite mörkare sida. Men jag är glad ändå, har bara en kort tur till Köpenhamn och behöver inte bre den där extra mackan att smyga med.

Färjan är full av kineser. De fotar helt vilt allt som rör sig och allt de tror är västerländskt. Jag såg en liten tunn en, nästa blåsa bort av fartvinden på fördäck när ha skulle föreviga sin fru med Kronborgs slott i fonden. Hamlet log.

En skön resa mot Köpenhamn med medvind och varma vindar. Stannar för räkor och konst på Louisiana i Humlebæk. En gång för länge sen såg jag en svart svan i en damm där. Då tyckte jag det var lite konstigt.

Och så har vi Strandveijen. Denna märkliga show-off av dyra vita hus. Tätt tätt ligger de utmed vägen mellan Köpenhamn och Helsingör. Det är som Solsidan i kvadrat. Alla har roborgräsklippare och polska trädgårdsarbetare. Den som lyckats måla sitt hus vitare än sin granne vinner ett pris. Kanske ett jäkligt svart blänkande tak.

Säg hej till min nya bästa vän! Hittade en gelésadel i första bästa cykelaffär och vi fann varandra direkt. Farväl babianrumpa! Kunde dessutom få köpa den ringklocka som jag faktiskt behövt flera gånger när det står/cyklar folk i vägen. Lite pinsamt att ropa ringringring när man vill förbi.

Hittar snabbt ett hotell att checka in på. Jørgensens på Nörrebro. Börjar vänja mig vid det här lite mer spartanska sättet att bo på. Något klaustrofobiskt kanske. Har stämt möte med Hanna och Vicki på torget utanför. De är här på lite egensemester så jag passar på att krascha den. Det är inte ofta Vicki och jag får ha Hanna för oss själva och det gäller att passa på. Læsø-Lena sluter upp och vi äter middag på en trevlig krog i närheten (20a).

By |2017-06-03T18:18:48+00:00juni 2nd, 2017|Bang ute och cyklar|Kommentarer inaktiverade för Dag fyra