Dag Tre

Torsdag 1 juni.  Älmhult – Helsingborg, 132 km

För kanske 10 år sedan (vem räknar) jobbade jag för IKEA och var ofta i Älmhult för möten. Träffade Ikeaneaner i alla nivåer. Från IK och Gillis, Ekmark och Elisabet J. till fabriksjobbarna i Billyfabriken. Och alla som satte ihop Lackbord och Klippansoffor. De är som om många av dem hade samma gud och det var IK. Helt OK tyckte de och gjorde pilgrimsresor till hans födelseby. Elmtaryd Agunaryd. E:et och A:et i IKEA.

Bodde någon gång på det här hotellet då också. I dag var hela stället fullt av folk från hela Ikea-världen. De satt och jobbade i grupper överallt och jag fick tränga mig in mellan whiteboards och powerpointare för att komma in till mitt mikroskopiska rum. Det är fortfarande lite halleluliastämmning över det hela. Rätt kul.

 Men hotellet var fint! Och frukosten topnosh!

Efter att ha smusslat med mig några mackor och ägg från buffén jonnade jag vidare söderut.

Genom detta ödsliga land. Granskog på granskog på liten stuga med övergiven mjölkkanna. En rostig gammal VW-bubbla smälter in i barrskogen. Stengärdsgårdar möter plötsliga mexitegelsvillor med skulpturer av svampar gjorda av händiga motorsågsskogsarbetare. Doft av mänsklig verksamhet, men inga är ute och vinkar åt mig när jag susar förbi. Ibland kör bilar om mig men rutorna är mörka.  Var är alla?

Nära Markaryd hittade jag förvirrade Italienare och Tyskar på väg in i en Älgsafaripark. Det Svenskaste av allt.

Sa jag att det nu faktiskt inte regnar? Dessutom kom solen fram när jag  passerade gränsen till Skåne. Men motvinden höll i sig hela vägen ner till kusten i Helsingborg.

 

By |2017-06-01T17:30:26+00:00juni 1st, 2017|Bang ute och cyklar|Kommentarer inaktiverade för Dag Tre