Dag 16 – Studiobang

Dag 16

Onsdag 14 juni. Rosenberg – Innsbruck, 140 km

Det är fint här i Tyrolen. Sagolandskap och svunnen tid i förening. Man ser människor på sina tomter arrangera sina uteplatser, klippa sina häckar och utfordra sina höns. Många har höns. Och andra djur som kor och hästar men även strutsar har jag sett. Människorna är inte sällan klädda i folkdräkt. Läderbyxor med hängslen och broderade mönster. Vida hattar. Kvinnor med dirdels, fotsida klänningar och pushups. När jag hälsar stannar de upp med sina sysslor och lägger ner sina häcksaxar, lutar sig mot sina krattor, ler och säger Grüss Gott. Hela uppsättningen kunde vara snodd från inspelningarna av Sagan om Ringen.

 

Den gamla vanliga lunchpausen. Snodd macka från frukostbuffén, kaffe och kaka (!) Och förstås vitamintabletterna jag fått av Monika.

Nu vidare mot Innsbruck utmed floden Inn. Den skär in i mellan bergen och delar upp Österrike i två. Tur för mig att den rinner här. Jag flyger fram på en skön medvind och trots att det är hela tiden något uppför, känns det som nerförsbacke. Men trött blir man ändå av allt trampande så jag vill ha boende snabbt denna gång. Frågar och letar och blir utkickad varje gång. Fullt. Inte idag. Överbokat. Österrike har helg i morgon får jag veta. Brandsläckarhelg trodde jag att han sa. Lite som vår Valborg tänkte jag. Men det har något med blod, kropp och gud att göra.  Jag letar vidare och det löser sig. Jag släpar mitt gepäck tre trappor upp på ”Den svarta Björnen” alldeles vid vattnet. Skön utsikt med berg, stad och flod på en gång. Märker att jag nu är trött, allt det här farandet på vingliga cykelvägar tar musten ur mig. Tror jag gick ut för middag och lite city sightseeing men det kan också vara en dröm.

Gick tydligen över till andra sidan floden och tog den här bilden på mitt hotel Den Svarta Björnen. Tredje huset från vänster. Det gröna. Har lämnat mitt fönster öppet ser jag. Högst upp i mitten.

By |2017-06-15T08:05:59+00:00juni 15th, 2017|Bang ute och cyklar|Kommentarer inaktiverade för Dag 16