Dag 14 – Studiobang

Dag 14

Måndag 12 juni. Allersberg – Pfaffenhofen, 120 km

Mina ben. Mina ben tänkte jag och sa också högt. Som stubbar i skogen stod de där och ville inte riktigt ta sig någonstans. Men en frukost på lantligt ställe i Bayern fick liv i dem på något sätt. Kanske var det en sockerchock. Allt mindre proteiner ju längre söder ut man kommer. Snart är jag i Italien, då jäklar. Blir ändå förvånad att det finns så mycket småförpackningar på frukostborden fortfarande. Allt är inlindat och portionerat. Från ost, skinka, marmelad till hasselnötskräm. Ett ägg på det.

 

I skogen står granarna tätt. Har läst att Tyskland är det mest Skogsproducerande landet i EU. Svårt att tro så där uppifrån Sverige, men när man är i mitt upp i det känns det självklart. Och raka är de, träden, bara skjuts rätt in i plankfabriken med dem. Jag styrdes åter in i skogen av min vän GPS: en och fick en utbildning i effektiv gallring.

Sköna mil genom och runtikring kullar och dalar, humleodlingarna ligger tätt och man fattar att här görs det öl. Styr ner mot Ingolstadt och till slut Pfaffenhofen.. Smaka på den. P f a f f e n h o f e n. Men spotta ut det rätt snabbt för jag tror inte det är något att spara på.  Låter kul men är det inte.

By |2017-06-12T20:26:27+00:00juni 12th, 2017|Bang ute och cyklar|Kommentarer inaktiverade för Dag 14