Dag 18 – Studiobang

Dag 18

Fredag 16 juni. Grossensaß –Trento (nästan), 130 km

Ändrar mig om samariten och hans följe. Gillade hans ingång och inbjudan och så, men där slutar den bibliska symboliken. Allt var ok, men familjen som drev stället var inte från himmelen sända. De kastade onda ögon till varandra oavbrutet och ingen sa något enda snällt ord. Ingen medhavd luchmacka denna dag. Frukosten var videoövervakad.

Färden därefter däremot. Från himmelen sänd. For som ett jehu genom smålandskap, gamla tågbanvallar och rena rama, som sagt Wünderschönes landskap. De talar fortfarande tyska här uppe.

Men värmen. Anar 30 graders-sträcket nu. Solen är fortfarande i moln men när den då och då får skina som den vill blir det för duktigt varmt. Köpte en keps någonstans på vägen och är lycklig för den nu. När jag ser mig själv i någon speglig någonstans tycker jag att jag ser otroligt töntig ut, men jag får stå ut.

Det här hotellet bode Dick och jag på för 8 år sedan. Från 1400-talet typ.

Färden nerför Dolomiterna är som den alltid varit. Hannibal tog sina elefanter mot Rom den här vägen har jag förstått och jag såg att Albrecht Dürer var här när det begav sig på 1400-talet. Han etsade en snygg bild av floden Adige då, den ser fortfarande likadan snygg och imponerande ut idag.

Närmade mig Trento och såg ett slut på dagen. Konstigt att man inte hinner längre när allt verkar gå så fort. Virkade mig in i någon lite by utmed floden, träffade hunden Pablo, ett glas Sambuco och fick ett mycket enkelt rum men med en hissnade utsikt över Dolomiterna.

 

By |2017-06-16T19:14:47+00:00juni 16th, 2017|Bang ute och cyklar|Kommentarer inaktiverade för Dag 18